Sitter og skal forsøke å formidle inntrykk etter helgatur til en av de mange juvelene i det fantastiske smykket som er den langstrakte kysten vår og som Bulandet, Værlandet og Alden er en del av. For meg, sjølvaste bringesylja. For et register av opplevelsar og inntrykk du blir møtt med, uansett ver. For et orkester. Fra det myke, omsmigrande suset i lyngen når brisen stryker vart innover øyane. Bølgeskvulpet i fjæra der måsen og ærfuglen bare koser seg med et dykk i freden og roen. Til kulingen setter inn fra sør eller nord eller slår om til orkan med regn eller hagl i bygene då naturen verkeleg slår på stortromma.

Kommer du ut til kysten står du midt oppe i livets virkelighet. Ingenting mangler. Alt du finner her er ekte, både folk og fauna. Alt og alle er seg sjøl. Her møter vi livets teater og det er ekte. Men dette kan fortone seg noe voldsomt og uforståelig for tilreisende som plutselig blir statister, men som får seg den ene aha opplevelsen etter den andre. Et rundskue fra toppen av en av bruene kan ta pusten fra noen hver. Da er det godt å få komme til en av de velutstyrte hyttene som Bulandet har flere av. Som vi som kom til Gamlestova hos ho Liv, som kom med nystekte natronkaker med smør, sirup og syltetøy til. Sånt gjør noe med oss syndige menneskekryp som blir tatt i mot med så mye gjestfrihet og omtanke. Jeg lovte meg sjøl å bli et bedre menneske fra nå av. Jeg er sikker på at rausheten som turistene blir møtt med gjør inntrykk, for det er ikke vanlig. Du føler deg velkommen og blir fylt av en god følelse av ro og det kjennes godt. Du har mye å glede deg til. Jeg vil foreslå at du begynner i Temaparken. Der blir du med på en visuell vandring langt tilbake i tid. Her får du en innføring i livet og livsførselen til våre forfedre som la grunnlaget for vårt levesett.

Dere har vært dyktige til å videreføre grunnlaget og tatt vare på verdiene. Hele øysamfunnet oser av velstand. Det gleder meg å få oppleve å se den oppvoksende slekta være så vellukka.

Lykke til vidare. Takk og stå på!

 

Hilsen

Asta i Alden